RM50 SEKOTAK SELESAI MASALAH?

by - Saturday, October 28, 2017


Saja tunggu lepas pembentangan bajet 2018 baru nak post, nak tunggu tengok PM umumkan ke tak kenaikan cukai dan harga rokok nih.

Ok setakat sekarang harga rokok masih lagi kekal seperti sedia kala dan Rothmans sedang buat promosi RM12.00 sekotak.

Apa yang aku nak ulas kenaikan harga rokok ni sebenarnya tak membantu atau mengurangkan pun. Rokok John still dibawah harga pasaran lagi.

Kalau betul la nak bendung apa kata letak harga paling murah sekali untuk sekotak rokok balik macam dulu, Dunhill 20 batang baru dalam RM2.00.

Jangan kata sebab murah ramai yang akan beli company rokok akan untung...lagi rendah harga lagi rugi lah depa dengan kos la ni semakin meningkat, silap-silap depa sendiri akan tutup kilang.

Amacam bijak pemikiran aku ala-ala Mad Maslan ni..

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998