BARANG CHINA,NO VALUE

by - Monday, July 24, 2017

Aku terbaca satu komen macam dalam gambar ni "brg China, no value" katanya...

Apa lagi terjah lah profiles orang yang komen tu, nampak macam "someone" gak lah. Old Frees lagi tu...salah seorang pelajar keluaran Penang Free School yang baru saja mencecah usia 200 tahun (akan 201 bulan 10 nanti).

So nak marah? mungkin juga terasa... tapi simpan je marah tu kita gelak ja cukuplah.

Mungkin "senior" aku nih lupa kut, boleh dikatakan hampir kebanyakkan produk yang kita guna seharian sekarang ni adalah keluaran dari China.

Huawei,Asus,Lenovo,Oppo,Redmi,Vivo...ni baru handphone atau gadget. Tu belum masuk lagi spare part,aksessories,perabut dan sebagainya.

Even Cisco product pun made in China

So...kita gelak dah la


You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998