BARANG BASIKAL CLONE ATAU COPY?

by - Saturday, September 17, 2016


Bersawang dah blog aku rupanya maklumlah sibuk concentratre dekat page di facebook ja sekarang nih.

Ok balik kepada tajuk asal aku kat atas tuh, barang basikal clone atau copy? Umumnya kita tau yang kebanyakkan produk-produk berjenama untuk basikal nih datangnya dari China dan Taiwan.

Jenama bersar dunia pun banyak yang berpengkalan kat sana. Baru ni kami ada post iklan di page MHMhypermart, JAVA FEROCE dengan harga RM4300.00 tidak termasuk kos postage. 

Ramai juga yang yang was-was kenapa boleh murah berbanding harga dikedai atau yang ready stock.
Dan setakat yang aku tahu,produk berkaitan basikal ni belum lagi ada yang clone atau copy

Penjelasan mudah,kalau ada kedai,ada ready stock, penjual harus memikirkan segala kos-kos yang berkaitan untuk cover modal yang dikeluarkan. Contoh sewa kedai,utiliti dan mungkin gaji pekerja.

Aku?? Kos aku cuma data internet dan usaha yang digunakan untuk berkongsi posting tuh kepada group-group yang berkaitan. So nampak perbezaan dia kan!

Dan aku cuma bagi satu alternatif untuk pembelian,dimana kata putus masih lagi terletak pada tangan hangpa semua.

Tepuk dada tanya selera

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998