VAPE MASALAH NASIONAL???

by - Saturday, December 05, 2015

Salam...

Sorry aku dok cerita lagi pasal vape hari ni,bukan sebab apa....pasal vape dok jadi tajuk perdebatan yang hangat sekarang nih kat Malaysia. Selak ja paper sema pasal vape.

Isu dia sama ja...bla bla bla...semua nak jadi jaguh dalam isu vape nih, Dari semua peringkat dok hangat perkata pasal vape seakan vape nih dah umpama satu benda yang cukup salah di mata masyarakat Malaysia.

Kalau tak percaya hangpa selak paper lagi, Majlis Fatwa haramkan,kerajaan negeri haramkan...la ni persatuan pengguna pun nak join sekali, KKM jangan cerita lah.

Tapi tolonglah...untuk menjadi juara dalam isu pasal vape tolong jadi juara dulu utnuk haramkan ROKOK,ARAK DAN PUSAT HIBURAN DULU. Pastikan rokok dan arak diharamkan dari dijual dari semua tempat. Pusat-pusat hiburan juga ditutup sepenuhnya termasuklah taman-taman tema yang sedia ada.

Kalau nak menjuarai isu ni lah kan...lagi pun tak dak kena mengena dengan bangsa dan agama...semua lebih kepada KESIHATAN!! So rokok dan arak juga bahayakan kesihatan, pusat hiburan juga menjerumus kepada pembaziran...

Jadi tolong haramkan nih semua dulu...

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998