BAZAR RAMADAN

by - Tuesday, July 07, 2015

Salam...

Sampai setakat sekarang aku belum lagi jejak kaki ke mana-mana bazar ramadan untuk tahun nih.

Dengan berbaki puasa ada dalam 10 hari lagi...rasanya memang tak singgah terus lah kut.

Bukan apa tiap hari aku lalu ulang  alik tepi bazar ramadhan Bayan Baru (belakang Masjid),aku tengok macam dah hilang kemeriahan.


Kalau tahun- tahun sebelum ini tiap petang kompem jalan sesak dari semua arah yang nak ke situ, tahun ini seakan macam hari-hari biasa ja.


Sama juga dengan bazar ramadan ke Seberang Jaya,dulu kesesakan boleh rasa dari simpang Masjid Seberang Jaya sampai lah ke tapak pasar malam tu...

la ni sama macam Bayan Baru juga la smooth ja traffic flow dia.

Kenapa dan mengapa tak dapat dipastikan lah..tapi kalau berdasar situasi semasa memang terasa kesan-kesan yang kita terima dari keputusan pihak pemerintah negara kan...

p/s: gambar pinjam gugel je



You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998