SIJIL HALAL DITARIK BALIK

by - Tuesday, June 09, 2015

Salam...

Isu Sijil Halal yang menjadi viral bebaru nih...memang sah Jakim dah pun menarik balik Sijil Halal dari PCK Processing & Marketing yang beroperasi di Seri Manjung Perak.

Dan menjadi khabar angin mengatakan banyak pasaraya di Malaysia yang mengambil stock dari sini. Since aku selalu membeli belah kat Giant, aku pun tanya lah sumber-sumber yang ada baik di Giant atau pun Tesco.


So apa yang aku difahamkan kat Giant depa cuma ambil stock dari syarikat-syarikat ni;
1.    Dindings Poultry Processing Sdn. Bhd.
2.    Kerabat Processing House (Pedas) Sdn. Bhd. (Distributed by Hy Fresh and Worldsign)
3.    New Balok Poultry Farm Sdn. Bhd.
4.    HLRB Processing Sdn. Bhd.
5.    PK Agro-Industrial Product (M) Sdn. Bhd.


Info dari Tesco...dia tak pasti sebab ayam masuk dari DC Simpang Pulai katanya.

So kalau masih was-was lagi...apa kata rujuk terus je kat
http://www.halal.gov.my/v4/index.php/en/direktori-halal/direktori-halal



You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998