GREEN MACHINE vs SPEEDY TIGERS

by - Thursday, June 25, 2015

Salam...


Malam ni sebaik saja kita di Malaysia lepas berbuka dan solat maghrib, pasukan hoki kita akan bertemu dengan pencabar yang boleh meranapkan impian awal kita untuk beraksi di Olimpik Rio.


Walau pun kita masih ada lagi dua games ditangan,lawan Great Britain dan Belgium tapi kalau kita ambik kira prestasi yang pasukan kita tunjukkan masa lawan dengan China...harus ramai yang tak kan letakkan harapan.

Kalau berdasarkan rekod pertemuan, yang terbaru Ireland pernah kita kalahkan 4-2 di CC1 tahun lepas,kalau ikut rekod memang tak dak masalah. 

Tapi la ni tahun baru,contest baru dan buruan pun nak ke Olimpik yang mana hoki Ireland belum pernah jejak lagi,manakala pasukan kita nak jejak selepas hampir 12 tahun tak beraksi di Sukan Olimpik.

Aku pasti ramai pemain yang gembira untuk bersara jika Malaysia berjaya jejak kaki ke Olimpik...ye lah apa yang depa nak lagi..world cup dah jejak olimpik dah jejak memang terbaik lah berbanding sukan nombor satu negara yang mempunyai jutaan ringgit penajaan tapi result...

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998