#MyBest CARA NAK DAFTAR KENGKAWAN

by - Monday, May 04, 2015

Salam...

Untuk buat pendaftaran atau pengaktifan simkad baru untuk rakan-rakan atau network bawah kita,cukup mudah sebenarnya.

Follow ja step yang aku tempek kat atas nih...

Sikit guide kat bawah ni untuk USSD dari handphone
Dail *149# dari handphone sendiri (pastikan dah aktifkan talian BestMobile dan ada ID)
 1. Masukkan nombor telelephone yang tertera pada starterpack.
2. Masukkan ID kita contoh BM0001833 jangan masukkan ID orang lain pula tau.
3. Masukkan nama downline kita
4. Masukkan negeri downline kita
5. Masukkan 6 nombor siri terakhir yang terdapat pada starterpack (macam barcode tu).No siri tu berada dibahagian hadapan starterpack bawah nombor telephone.
6.Masukkan nombor IC,passport untuk warga asing atau no polis atau tentera.(penting jangan silap cos peluang untuk betulkan cuma diweb...itupun sekali je)
7.Masukkan alamat downline kita tu (alamat ringkas je coz dia boleh update kat web nanti)

Lepas selesai semua tu kita akan dapat sms dari Mybest yang mengatakan pengaktifan nombor telephone berjaya.

Pastu downline kita akan terima sms dari MyBest ditalian Best Mobile bersama nombor ID dan password untuk akses backoffice masing-masing.

Bukan susah pun kan...

Nak order simkad pantas kat sini
bestmobileworld.net/utarabestmobile.net
bestmobileworld.net/usez1833

BM0001833
BrandPartner
UtaraBestMobile
01138211164 


 
 


You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998