DAPAT NOMBOR RANDOM YANG TAK BEST DARI #BESTMOBILE?

by - Monday, May 11, 2015

Salam...

Ada orang tanya,dia dah dapat simkad tapi nombor yang dia dapat tuh tak berapa best sangat... biasalah dah nama pun random number kan.

Tapi tak pa jangan risau,hangpa boleh pilih nombor mana yang hangpa berkenan di www.friendimobile.my dengan syarat kad dah diaktifkan dan dah buat topup minimum.

Caranya nya:
- masuk ke www.friendimobile.my 


- klik pada FRiENDi Special
 -kemudian hangpa akan dibawak ke page www.friendimobile.my/friendi-specials#number-booking
pastu klik kat "CLICK FOR MORE"
 
timbul plak satu pop up macam kat bawah ni,hangpa pilih ja book now
terus ke page ni pulak nanti
wsc.friendimalaysia.com/numberbooking/

  So masukkan nombor pilihan yang hangpa nak tapi bergantung kepada kekosongan atau hang pa boleh pilih nombor sedia ada kat situ.

Lepas pilih nombor tekan next untuk masukkan butiran peribadi hangpa. Hangpa akan dapat booking nombor kat email nanti dan booking valid untuk 5 hari saja.

Bila dah dapat email:
tekan *148#kat telephone yang bersimkadkan BestMobile
Pilih no 4 - tetapan Sim Saya
Pilih no 3 - Gantian SIM
Lepas tu masukan nombor yang dah dipilih tadi dan masukkan juga code booking yang dapat pada email.
Kalau semua berjaya,kita akan diberitahu yang nombor lama dah tak wujud. Kena switchoff phone lebih kurang 10 minit untuk aktifkan nombor baru yang kita pilih...

Dan yang bestnya...semua ni free ja pun...
Kalau nak lagi best pi daftar terus kat sini
bestmobileworld.net/utarabestmobile
Nak simkad Best:
Hubungi ja Brand Partner Utara Bestmobile:
01138462711
01137222508
0124453010
0124452503
0175662829



You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998