AKHIRNYA KAU MENYEMBAH TAR...

by - Wednesday, May 06, 2015

Salam...

Pertama sekali...syukur alhamdullilah aku selamat tanpa sedikit pun calaq-balaq.

Kronologi kemalangan.

1. Aku dilorong motor dengan kelajuan sekitar 80kmj...time nak pi kerja kut mana nak lajunya tambah pulak atas penang Bridge.

2. Tiba dekat KM7 arah ke Penang ada sebijik Avanza PHK 4061 cuba mengelak kereta depan yang buat emergency brake.


3. Avanza dah masuk sedikit ke lorong motor atas jambatan,ada motor sebijik sebelah aku...so aku terpaksa bagi motor tu lepas dulu...kalau tak lagi teruk.

4. Aku tekan and tarik brake la...dah emergency. Dari aku langgar motor kat sebelah mau tak mau terpaksa la cium bontot Avanza yang dah masuk ke lorong motor nih.

5. Driver Avanza keluar...ayat pertama dia kata,dia nak elak kereta depan, ok fine!!! tapi bila dia kata dia tak masuk ke lorong motor...maka beberapa orang brader yang ada di belakang aku dah panas hati...sebabnya kalau tengok kereta dia kena dibelah betul-betul dibumper kiri...so hang pa renungkanlah sendiri.


6. Berdasarkan pada pakaian driver Avanza tuh menunjukkan dia ni seorang pendidik..coz pakai baju kementerian pendidikan dengan ada tag nama sekali.

7. Dia nak settle dengan bagi RM50 je...memandangkan aku alhadullilah tak kena apa...motor je yang sedikit cedera...aku suruh ja dia sedekahkan duit tuh kat anak yatim atau masjid je!!! 

Bukan nak berlagak...tapi itu je nilai yang dia anggap berbaloi??? apa punya turrrrr lah...

 Muguard depan dengan fork cover pecah terus..
 Hand starter terus tak berfungsi...throttle longgar terus
 Lever clutch bengkok..

Lampu depan bersagat sikit...

Ermmm ingat RM50 yang dia nak bagi tuh besaq sangat lah kut....


You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998