MTB ATAU RB

by - Saturday, April 04, 2015

Salam...

 

gambar dari bikerumor

Sekarang aku tengah berkira-kira sama ada nak beli MTB atau RB sebagai salah satu lagi "alat" senaman hujung minggu.

Maklumlah usia semakin meningkat,prestasi dipadang hoki pun semakin menurun,fitness dan stamina jangan cerita lah time half time pun boleh cucuh rokok sebatang so pepaham je lah.

Mountain Bike kalau dipilih kat mana yang aku nak kayuh? Kalau road bike boleh jugak kayuh santai-santai atas jalan raya tiap hujung minggu.

Tapi masalahnya sekarang...harga basikal bukan lagi macam dulu! Roadbike basic atau beginner level pun dah main harga ribu-ribu.

Memula memang aku tak percaya,tapi lepaih dah pi survey kat kebanyakkan kedai basikal paling murah pun dapat dalam harga RM1000.00, kalau ada yang bawah dari tuh pun spec dah pasti sama dengan harga.

Ada setengah kedai tu harga complete set road bike boleh buat aku beli paling busuk pun Yamaha R25 cash...

So far secar online dah survey dan secara offline pun dah buat cuma tak abis lagi...maybe dalam bulan depan aku dapat lah kut sebijik...paling busuk pun GIANT sebijik (kalau ada rezeki)


You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998