SINGGAH SEKEJAP DI MELAKA

by - Thursday, February 19, 2015

Salam...

Dalam percutian pendek minggu lepas, Melaka jadi salah satu tempat persinggahan sebelum aku balik ke KL dan dah tentu tempat yang mula-mula nak tuju ialah Bandar Hilir.



Walaupun ada niat nak berhenti di sekitar Ayer Keroh tapi memandangkan cuaca yang cukup-cukup terik hari tu,aku just bawa family terus ke Bandar Hilir.

Anak-anak nak tengok bangunan warna merah dengan kapal pirates of carribean ja.

Lagi pun nama short trip kan...so tak bawak tempat la yang stop. Lagipun anak-anak teruja nak lepak KL ja hari tu...entah apa yang depa dok planning sepanjang highway tak tau la plak aku.



Nasihat kengkawan suruh pakai waze...tapi waze memang tidak membantu aku langsung berbanding cara ikut signboard...maklumlah lama tak turun Melaka.

Tapi alhamdullilah nak kata sesat tuh tak langsung lah sepanjang kat Melaka hari tu.


 

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998