INSTANT STREET VIEW,BAHAYA UNTUK KITA!!

by - Wednesday, October 01, 2014

Dua tiaga hari nih kecoh gak kat facebook,bila ramai friendlist dok post gambar rumah depa kat status.

Aku pun cuba gak la dengan instant street view nih,tapi rumah aku tak pulak nampak dalam view tuh...maybe sebab aku duduk tak jejak tanah...untung gak la sikit.


Tapi kemudahan terbaru nih bagi aku sendiri...rasanya amat merbahaya. Mana taknya kalau kita masuk je address kat search bar terus boleh dapat tempat yang dicari (walaupun image tuh sedikit lama). 

Cuba bayangkan kalau penyamun penyangak guna apps nih untuk survey dulu kawasan sekitar tempat tinggal kita atau perompak survey dulu area yang depa nak rompak tak ke haru...

Memang dalam image yang keluar pada search kita nanti akan diblurkan muka atau nombor plet kenderaan...

Tapi selamat tak kita kalau orang dah akan mula salah guna benda nih?

Mungkin pendapat sekupang aku nih akan digelakkan orang ramai,tapi aku rasa pihak berwajib patut banned http://www.instantstreetview.com/ nih kat Malaysia

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998