AKU DAH KATA...

by - Wednesday, October 08, 2014

Aku pernah up satu entri kat sini pasal Instant Street View nih. Mungkin sebab aku bukan blogger tersohor maka entri tuh tak ramai yang jenguk.


Tapi sekurangnya aku dah nampak juga la keburukan pada Instant Street View nih walaupun ini dikatakan selari dengan perkembangan teknologi semasa.

Malah ramai friendlist yang bangga dok post gambar rumah depa kat facebook wall,walaupun ada implikasi buruk.

Kita jangan ingat kita saja yang ikut trend semasa dengan segala media sosial yang ada sekarang. Penjenayah pun dah ikut juga trend-trend semasa.

Contoh mudah la, kalau ada roadblock kita akan update status kat FB,kat twitter,instagram dan juga Waze...so kalau kita ada buat salah...dah tentu kita tak akan lalu jalan-jalan yang ada roadblock yang diwar-warkan tadi...

Sama juga dengan street view nih, kalau kita nak buat jahat...contohnya nak pi rompak rumah A kita boleh masukkan alamat rumah A dan tengok sekeliling,dari situ kita dah boleh plan cara nak merompak dan cara nak melarikan diri....mudah saja kan

Tapi siapalah aku nih yang karang berjela-jela dan pendapat sekupang nih sapa lah nak ambil pusing kan...

Tak caya baca kat SINI


You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998