#MALAYSIAku IKLAN RAYA MANA PILIHAN HATI

by - Saturday, July 26, 2014

Dimusim perayaan macam nih,iklan-iklan tv bertemakan raya pasti akan muncul dikaca tv rumah kita. Walaupun tak sebanyak zaman dahulu di era iklan rokok dibenarkan tapi setiap tahun mesti ada iklan dari syarikat koporat untuk menceriakan raya kita.

Jangan terkejut tau,dulu syarikat rokok pun ada iklan raya kat tv. Seingat aku jenama-jenama besar macam Dunhill,Benson & Hedges,Salem,Winston tuh tak termasuk jenama-jenama yang dah pupus macam More,Kingston,Perily's dan bermacam lagi lah nak ingat pun payah dah.

Kalau nak tengok kena cari kat youtube maybe ada lagi yang tersimpan kut. Ada jugak iklan raya yang mencetuskan kontroversi macam iklan raya TV3 dimana katanya ada unsur-unsr iluminati.

Tapi untuk tahun 2014 nih agak-agak iklan atau cerita pendek mana yang best,yang ada nilai-nilai yang boleh dibuat pedoman agaknya?

Jom kita tengok..


















 

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998