DIY CARA PASANG HALF FAIRING YAMAHA FZ150i

by - Monday, June 16, 2014

Sejak dilancarkan Yamaha FZ150i yang terbaru nih, maka makin banyak aksessori yang dibawak masuk oleh dealer-dealer sedia ada didalm Malaysia terutama menerusi akaun-akaun facebook.

Memang untuk model terbaru ini banyak aksessori yang menarik untuk dipadankan, tetapi agak malang bagi pemilik model 2013 kebawah macam aku nih. 

Walaupun still boleh guna aksessori dari model R15 tapi harga part tuh masih lagi dikira agak mahal kerana material yang digunakan. Kalau jenis fiber memang murah,macam yang aku pasang dulu.

Tapi sekarang aku dalam prosess untuk me"NAKED"kan FZ aku nih.

Net yang dalam perancangan selepas tukaq handle minggu lepas, aku nak pasang half fairing yang macam nih.

Half fairing ini memang untuk model FZ150i 2014 atau NVL kat Indon, tapi ada seorang rider FZ Crew Sarawak dah berjaya modi FZ dia pakai half fairing macam nih.


Yang nih motor bro Wan Hafizudidin tuh. Cun kan...

So aku pm melalui facebook untuk mintak sedikit tips camna dia pasangkan half fairing tuh...
Dan macam biasa rider FZ tak kedekut ilmu...

Dia bagi gambar kat tempat yang nak kena tambah bracket macam kat bawah nih...


Besi berlubang tuh boleh dapat dari kedai-kedai hardware biasa saja. kat area aku selalu depa panggil bracket 88,kat tempat hang pa tak tau la plak.

Ilham dah dapat, ilmu dah dapat sikit, tapi kena guna kreativiti sendiri sama. 

Pesanan bro Wan kalo clone jangan follow sebijik macam kaler dia...hahaha

You May Also Like

1 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998