Header Ads

DHARMA TERUS MELATIH DENGAN GAJI BARU

“Semua sudah selesai tapi saya harap ia tidak berlaku lagi.”

Demikian luahan ketua jurulatih skuad hoki negara Muhammad Dhaarma Raj Abdullah yang mengaku sudah menemui jalan penyelesaian berhubung masalah gaji tertunggaknya selama lima bulan semalam.

Difahamkan bekas pengendali skuad remaja negara itu sebelum ini tidak puas hati dengan gaji dibayar Majlis Sukan Negara (MSN) serta Konfederasi Hoki Malaysia (MHC).

Bagaimanapun semalam, segala-galanya sudah selesai dengan pengendali berusia 45 tahun itu ditawar gaji baru yang dianggapnya berbaloi dengan tugas selaku ketua jurulatih skuad negara.

“Saya bukan mahu dibayar jumlah mahal, tapi cuma berharap berbaloi dengan tugas selaku jurulatih.

“Tapi bila sudah tertunggak lima bulan, kemudian dimaklumkan gaji diterima kurang daripada apa yang saya harapkan, emosi saya sudah tidak dapat dikawal.

“Tapi segala-galanya selesai hari ini (semalam) dan saya berterima kasih kepada pihak MSN serta MHC kerana berjaya mencari jalan penyelesaian terhadap masalah saya ini.

“Saya juga ingin tegaskan masih menggalas tugas sebagai jurulatih kebangsaan dan langsung tidak timbul isu meletak jawatan,” katanya ketika dihubungi semalam.

Dhaarma menerusi laporan akhbar semalam dikatakan sudah tawar hati untuk membimbing skuad negara dan antara punca gajinya tidak dibayar mengikut waktu ditetapkan.

1 comment:

  1. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Powered by Blogger.