YAMAHA FZ150 TERBARU DILANCARKAN

by - Thursday, April 17, 2014

Selepas agak lama digembar-gemburkan dimedia sosial yang model ini bakal dikeluarkan di Malaysia akhirnya semalam HLY melancarkan model terkini Yamaha FZ150i yang baru.

Aku sendiri pernah hantar email kepada customer service HLY, tetapi depa menafikan.

Walaupun dengan beberapa pembaharuan dibuat untuk menandingi model lama yang bertapak sebelum ini, model ini tetap di inspirasi dari model NVL Indonesia.

Antara pembaharuan yang dibuat :

* Lampu hadapan dan signal baru
* Meter digital dan analog
* Sistem kunci dengan ciri keselamatan
* Rekaan tangki minyak sporty
* Lampu belakang lebih kompak
* Sistem brek cakera belakang
* Saiz tayar lebih lebar
* Ada madgat belakang dan undercowl (sampan).


Putih,merah dan hitam antara variasi warna untuk model terbaru nih, yang putih nih aku tengok sekali imbas macam Duke pun ada.

Butiran model ini tidak terdapat lagi di page rasmi HLY so kalau nak tau detail cuba terjah sini

So kalau mana yang dah menabung untuk ambil FZ apa kata rembat je model nih, tak perlu banyak modification yang perlu dibuat.

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998