Header Ads

iPAD 4 BAKAL MENJENGAH PASARAN

Apple dalam laman web rasminya, menyatakan pihaknya tidak lagi mengeluarkan iPad 2, pemberhentian itu setelah mereka memutuskan untuk tidak lagi menjual produk ini dan kembali memasarkan iPad 4 sebagai pengganti iPad 2.

Apple mengatakan bahawa iPad 4 tersedia dalam model WiFi serta 3G. Mengenai harganya, model berkenaan akan dikeluarkan dengan harga mulai daripada AS$399 (RM1316) dan AS$529 (RM1745).


Tidak seperti iPad Air, Apple hanya menyediakan model iPad 4 dengan kapasiti penyimpanan sebesar 16GB. Kembalinya iPad 4 ke pasaran menjadikan semua produk iPad milik Apple yang ada di pasaran hadir dengan sambungan Lightning.

Selain itu, dari semua produk Apple yang ada di pasaran ketika ini, hanya iPhone 4S yang menggunakan sambungan 30-pin. Seperti iPad 2, iPad 4 adalah produk popular Apple.

iPad 4 dilancarkan oleh Apple sebelum iPad Air dan menjadi produk iPad kedua yang hadir dengan teknologi Retina Display. Langkah bijak untuk kembali menghadirkan iPad 4 ini dilakukan Apple agar mereka boleh bersaing dalam segmen menengah.-BH

No comments

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Powered by Blogger.