Header Ads

TAHNIAH MALAYSIA,TEWASKAN AFRIKA 3-2


SKUAD hoki senior negara berjaya mencatat kemenangan pertama pada Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah (PSAS) selepas menewaskan Afrika Selatan 3-2 di Stadium Hoki Sultan Azlan Shah, Ipoh, Perak malam tadi.

Pada aksi tersebut, skuad bimbingan Muhammad Dhaarma Raj Abdullah berjaya memecah kebuntuan menerusi jaringan padang Muhammad Shahril Saabah seawal minit ke-11.

Tersentak dengan jaringan awal itu, Afrika Selatan bangkit untuk mengasak kubu skuad negara, sekali gus mengikat kedudukan 1-1 hasil pukulan sudut penalti yang disempurnakan oleh Jethro Eutice pada minit ke-16.

Pada babak kedua perlawanan, skuad negara meledakkan gol kedua menerusi jaringan Muhammad Rashid Baharom pada minit ke-42.

Bagaimanapun, Eutice muncul 'penyelamat' buat skuad kendalian Fabian Gregory itu apabila sekali lagi mencipta gol penyamaan pada minit ke-57 untuk mengikat kedudukan 2-2 buat Afrika Selatan.

Kerja keras skuad negara untuk mencari gol kemenangan berhasil apabila pakar flick, Faizal Saari berjaya memanfaatkan pukulan sudut penalti pada minit ke-64.

Sementara itu, juara bertahan, Australia tidak berdepan sebarang masalah untuk melakar kemenangan apabila mudah membelasah China 7-0 pada aksi pembukaan PSAS.

Nicholas Budgeon muncul wira skuad The Kokkaburas apabila berjaya meledakkan hatrik menerusi pukulan sudut penalti pada minit ketiga, 56 dan 65 perlawanan.

Trent Mitton tidak ketinggalan untuk melakar nama selaku penjaring selepas menyumbat masuk gol keempat pada minit ke-20 diikuti jaringan Jamie Dywer (34) dan Jafob Whetton (37).

Russel Ford melengkapkan pesta gol pasukan ranking pertama dunia itu dengan meledak gol ketujuh pada minit ke-47 perlawanan. KOSMO


No comments

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Powered by Blogger.