#UMOBILE SEMAKIN TERUK!!!??

by - Tuesday, January 28, 2014

Sebelum nih aku memang pengguna tegar +hotlinktvc ,sejak dari memula pakai phone zaman handphone sebesar botol ayaq anak bawak pi sekolah sampai lah awal tahun lepas.

Memandangkan perkhidmatan yang tidak memuaskan dari hotlink so aku decide untuk beralih kepada +U Mobile , maklum lah tergoda dengan iklan.

Lagipun dah guna smartphone yang guna data plan 24 jam,so aku decide untuk switch ke U Mobile.

Dari mula aku switch, aku subcribe plan prepaid UMI48. Bagi aku pada mulanya UMI48 nih kira package yang sesuai lah dengan aku berbanding dengan package UMI yang lain yang ditawarkan.

Aku rasa memang berbaloi sesangat tukar ke +U Mobile cuma dengan RM48 sebulan aku dapat unlimited usage dengan 2gb high speed quota ditambah pulak dengan 100 minit panggilan dan 30 minit sms percuma.

Memang berbaloi,ye lah bila dah ada +WhatsApp ada +WeChatApp so memang kurang lah penggunaan call dan sms, siap boleh bawak kedepan lagi baki minit yang tinggal tuh
Dah tu dapat pulak RM7.50 lagi bila kita topup setiap bulan.

TAPI itu semua dulu!!! Cer tengok atas last sekali bila dapat...sekarang mana dapat dah pun

Aku start rasa ada yang tak kena bila pertama kali aku terkena dengan +U Mobile dalam bulan September lepas, bila semua remaining minit yang berbaki hilang macam tu saja, PM kat facebook depa mintak semua detail kata nak investigate tapi haram sampai sekarang nih senyap.

Hari nih kena lagi sekali, semua baki aku yang tinggal lenyap ditelan,bila check *118# 

You do not have any Plans.
To purchase,please select 'BACK'
and choose 'Subscribe'

 
Walaupun aku dah pasti apa kesudahan benda nih kalau tanya kat FB atau Tweet @umobilesb, tapi saja jugak aku tanya nak tengok apa reply depa....
macam biasa please DM us your mobile number for futher checking....

Sekarang pun aku dah terpikir untuk switch kepada provider yang boleh dipercayai tanpa hidden cost or agenda....

Maybe time for me to say goodbye to U Mobile because U SUCKS!! 







You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998