Header Ads

DHARMA PIKUL TUGAS BARU

KETUA jurulatih baharu skuad hoki senior negara, Muhammad Dhaarma Raj Abdullah tidak sangka mendapat kepercayaan Konfederasi Hoki Malaysia (MHC) bagi mengisi tempat Paul Revington.

"Masalah kesihatan dialami Revington sudah lama, sebab itu beliau mengambil lebih ramai penolong jurulatih untuk membantunya.

"Saya juga banyak meluangkan masa bersamanya dan sedar situa- si ini akan berlaku, sama ada saya atau Arul (Selvaraj) akan diberikan tugas menggantikan tempatnya.

"Bagi saya, saya tahu akan menjadi ketua jurulatih skuad kebangsaan suatu hari nanti tetapi bukan pada waktu sekarang kerana tahun ini merupakan tahun yang sangat sukar.

"Saya langsung tidak sangka saya yang akan dilantik," katanya kepada pemberita di pejabat MHC di Stadium Hoki Nasional, Bukit Jalil semalam.

Pada 7 Januari lalu, Dhaarma Raj telah dinaikkan pangkat menjadi peno- long jurulatih kepada Revington ekoran kejayaan beliau membimbing skuad remaja menduduki tempat keempat pada Piala Dunia Remaja 2013 di New Delhi, India.

Dalam pada itu, Dhaarma Raj menjelaskan, beliau akan mengurangkan kuota 35 pelatih skuad senior negara sebelum bermulanya Piala Sultan Azlan Shah di Ipoh, Perak pada Mac depan.

"Kuota 35 pemain itu memang terlalu besar tetapi saya akan mengurangkannya. Semua pemain akan diberi peluang membuktikan keupayaan masing-masing sebelum Piala Sultan Azlan Shah berlangsung.

"Saya akan membentuk pasukan yang mantap dan sasaran masih sama iaitu menang pingat emas Sukan Asia bagi melayakkan diri ke Sukan Olimpik 2016 di Brazil," katanya.

Sementara itu, Arul Selvaraj yang dilantik menjadi ketua jurulatih baharu skuad remaja negara sudah bersedia menggalas tugas tersebut.

"Saya terima tugas ini kerana saya mempunyai kontrak sehingga 2016. Ini merupakan jawatan baharu buat saya dan saya akan lakukan yang terbaik.

"Minat saya terhadap sukan hoki begitu mendalam. Jadi, saya akan membentuk pasukan remaja yang mantap dalam menyalurkan pemain-pemain berkualiti kepada skuad senior," ujar Arul.-kosmo

No comments

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Powered by Blogger.