Header Ads

CEPAT SESUAIKAN DIRI - BOSS

Skuad hoki remaja kebangsaan yang akan beraksi di Kejohanan Hoki Remaja Piala Dunia di New Delhi, India dari 6 hingga 15 Disember ini perlu menyesuaikan diri dengan keadaan cuaca setempat dengan secepat mungkin.

Pengurus pasukan Minarwan Nawawi berkata beliau difahamkan cuaca di New Delhi pada ketika itu agak sejuk.

"Para pemain perlu cepat menyesuaikan diri dengan keadaan cuaca di sana sebelum menghadapi perlawanan pertama peringkat kumpulan," katanya kepada Bernama di Wisma OCM, di sini Sabtu.

"Kita telah menyediakan pelbagai persiapan terhadap skuad remaja kebangsaan ini termasuklah mengadakan beberapa siri perlawanan persahabatan dan menyediakan kelengkapan yang sesuai dengan keadaan cuaca sejuk. Kami juga telah mendedahkan mereka bermain dalam suhu sejuk di Australia," katanya.

Skuad hoki remaja kebangsaan akan bertolak ke New Delhi, pagi esok dan dijadualkan mengadakan perlawanan persahabatan menentang Jerman pada Selasa ini, bagi membolehkan mereka menyesuaikan diri dengan keadaan cuaca di sana, katanya.

Pada Kejohanan Hoki Remaja Piala Dunia itu, skuad hoki remaja kebangsaan diundi dalam Kumpulan D bersama-sama New Zealand, England dan Afrika Selatan.

Malaysia dijadualkan bertemu New Zealand dalam perlawanan pembukaan Kumpulan D pada 6 Disember, diikuti Afrika Selatan (8 Disember) dan England (9 Disember).

"Mengenai perlawanan pertama menentang New Zealand, saya boleh katakan peluangnya adalah 50-50. Kedua-dua pasukan tidak pernah bertemu dalam mana-mana kejohanan sepanjang tahun ini.

"Berdasarkan kepada prestasi semasa skuad remaja kebangsaan, sasaran kita adalah untuk melangkah ke peringkat suku akhir. Bagaimanapun, kita perlu mengambil pendekatan satu perlawanan kepada satu perlawanan di peringkat kumpulan," kata Minarwan, bekas ketua pasukan hoki kebangsaan dari 1998 hingga 2002.

Sebagai rekod, pada edisi 2009 yang berlangsung di Johor Baharu, Malaysia menamatkan saingan di tempat ke-12 daripada 20 pasukan yang bertanding. - BERNAMA

No comments

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Powered by Blogger.