LEPAS RIMAU LA (RIMULA) R3X AKU NAK CUBA R4X PULA

by - Tuesday, October 08, 2013

Sebelum aku tukaq guna rimau la nih, aku guna Yamahalube je. 

Motor baru berusia 7 nak masuk 8 bulan dengan servis setiap 2 bulan sekali, aku memang tak ikut mileage bila servis nih kecuali masa cecah 1000km hari tu saja.

Kebetulan pulak masa tuh cecah 1000km pun dekat 2 bulan so aku maintain lagi setiap dua bulan , kira lebih kurang 2000km juga lah.
Kadang lebih sikit kekadang tuh kurang banyak la jugak.

Masa memula nak tukaq dari Yamahalube ke HDEO ni pun bukan main bedal saja, aku wat research dulu kat pakcik gugel, tak kan nak call 03 8000 8000 tanya pulak kan.

So feedback positif saja pasal penggunaan HDEO nih, so aku decide cuba dulu R3x, memang terasa perbezaan yang ketara berbanding dengan guna Yamahalube, Seriously smooth.

Sekarang tengah mengugel pulak R4x nih untuk dapatkan info bagi penukaran seterusnya...



You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998