Header Ads

INILAH RUPA SEBENAR "PREDATOR MALAYSIA"


Bebaru nih kecoh di dunia maya pasal Predator buat laporan polis serta dikesan menaiki motosikal dimuat naik sama ada difacebook mahupun blog.
Malah portal online harakah juga menyiarkan artikel berkenaan Predator ini
beberapa keping gambar Predator dibalai polis juga dimuat naik
Predator ini sebenarnya seorang Doktor yang juga presiden Pengamal Perubatan Malaysia.
Beliau mengutamakan keselamatan dan bukannya mencari glamor.
Dibawah adalah gambar beliau disebalik helmet Predator tersebut


“Saya pakai begitu sebab utamakan keselamatan, bukannya mahu mencari glamor,”.
Demikian kata Presiden Gabungan Persatuan Pengamal Perubatan Malaysia (MPCAM) Dr Jim Loi Duan Kong mengenai tindakannya memakai sut daripada filem aksi sains fiksyen Predator memasuki Balai Polis Subang Jaya 1 Oktober lalu.
Gambarnya bersama sut sambil menunggang motosikal berkuasa tinggi jenis Suzuki B-King GSX1300 itu kemudian dimuat naik di beberapa blog dan mendapat pelbagai reaksi termasuk menggelarnya sebagai Predator Malaysia.

“Saya pergi ke sana untuk membuat laporan polis berkenaan kes penjualan sijil sakit (MC) palsu di Facebook, tetapi tidak sangka sebaik memasuki balai, sut filem aksi sains fiksyen Amerika Syarikat itu menjadi tumpuan polis yang bertugas.
“Selesai membuat laporan, mereka minta saya pakai semula topi keledar yang direka mengikut kepala Predator sebelum mengambil gambar bersama motosikal dan memuat naik di Internet tanpa pengetahuan saya,” katanya kepada Harian Metro ketika ditemui di 

No comments

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Powered by Blogger.