BUAT BLOG BIAR SAMPAI DAPAT HASIL

by - Friday, October 18, 2013

Biar betul?
Yup memang betul, kalau buat blog biar lah berhasil sama ada dari segi,traffik,follower ataupun Ringgit Malaysia. Tetapi blog traffic dengan RM ini berkait rapat juga berbanding dengan follower.

Tak semestinya ramai follower akan menjaminkan RM untuk blog, memang aku pasti sebab aku dah tanya pakcik Google sepanjang minggu ini.


Tapi traffic yang banyak boleh menjaminkan RM walaupun tak banyak tapi ada juga hasil dalam bentuk RM.

Berapa ramai diluar sana yang kaya raya cuma dengan menulis blog. Tak perlulah nak contohkan memana blogger sebab hang pa semua pasti akan tanya pakcik Google jugak nanti

Blog aku follower memang tak ramai itu aku pasti, tapi syukur traffic tetap ada setiap hari. Dengan traffic yang tak ramai nih jugak la aku dah berjaya kumpul 10USD (pasang iklan lah beb).

Sebab kalau nak dapat income dari advertorial atau product review, jangan harap la sponsor nak cari blogger hingusan yang macam aku nih kan.

Tapi ini semua bukan persoalan dan juga bukan satu masalah besar, sebab kalau ada rezeki aku dengan blog...ALHAMDULLILAH kalau tak dak pun tak pe..

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998