BAHAGIAN 1 M-MODE SETTING, MACAM MANA??

by - Friday, September 06, 2013

Selalu sangat main dengan setting A, sesekali nak cuba juga hasil dari M mode nih. Dalam erti kata lain manual setting.

Terasa macam PRO Photog hahaha, semua hasil didikan sifu Din Brasco, walaubagaimana pun ini semua kena ada try and error, kalau tidak mana nak tau.

Gambar-gambar nih semua diambil di Robina Park aka Taman Robina dekat Teluk Air Tawar Butterworth.

Bagi ramai photoG tempat ni merupakan syurga landscape, boleh jadi lah kut. Sebab kalau kita google pasti ada saja keindahan tempat ni yang diabadikan oleh photG-photoG nih.

Meh layan hasil yang aku abadikan dengan M mode nih 



NIKON D3100 / 1/1600s / f5 / ISO100


NIKON D3100 / 1/3200s / f5 / ISO100


NIKON D3100 / 1/800s / f5 / ISO100



NIKON D3100 / 1/500s / f5 / ISO100

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998