NON HALAL TROLLEY...MEMANG PATUT ADA PUN

by - Saturday, August 03, 2013


Gambar nih aku dpat kat facebook, dan kat gambar tuh jugak dah tertera link facebook tuh kan.
Kalau hang pa terjah, kat link fb tuh dah bermacam komen yang boleh baca, isu trolley nih pun boleh bikin bertekak kat ruangan komen di facebook.

Kalau tanya aku...memang patut pun ada troli yang macam nih, 

Kenapa?

Kalau kita tersentuh "benda-benda" yang kena samak,kita akan samak kan?

Termasuk lah peralatan yang diguna pakai, kalau didapati ianya ada unsur-unsur benda yang kena samak, maka terpaksa samak,kalau tak mau samak buang..

Jadi dalam beribu trolli yang ada kat pasaraya dalam Malaysia, berapa banyak yang depa dah samak??

Beramai ramai yang dok letak anak-anak kat dalam troli masa shopping, kalau nama pun bayi,budak atau kanak-kanak pati ada saja yang depa nak cuba buat termasuk menggunakan mulut merasa besi trolli tuh... (FAHAM?)

Atau berapa ramai yang 100% pasti tanpa was-was yang trolli yang depa guna untuk shopping nih bebas dari benda-benda yang kena samak??

Cuba bayang dan kira sendiri.

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998