PERLUKAH AKU REBRANDING BALIK BELOQ INI

by - Friday, July 12, 2013


Satu pertanyaan yang bermain dalam kepala otak sejak dua menjak nih.
Bukan nak menjadi blogger sepenuh masa atau pun menjadi blogger professional, tapi cukup lah sekadar blogger picisan hanya hanya merapa dan merepek ikut suka.

Kalau rebranding balik, mungkin akan ada sedikit formaliti kan. Perlu ada cara dan gaya.
Tapi aku buat beloq nin pun suka-suka saja.

Memang ramai yang diluaq sana boleh cari makan dengan blog, dengan blogging mampu hidup mewah kaya-raya. Itu memang tidak dapat dinafikan.

Dan aku mungkin dikira menipu kalau aku buat beloq nih, tanpa mengharapkan traffic.
Kalau aku tak harapkan traffic, aku tak ping blog aku, aku tak letak iklan kat blog aku...
Seriously aku pernah merasa RM100 dari iklan kat blog, aku pernah merasa payment 5USD hasil dari blog yang tak seberapa ini.

Mungkin traffic yang masuk atas dasar kesian, ye lah hang click link aku,aku click link hang tak lebih dari tuh. Aku tak dapat offer untuk product review,tak dapat jemputan untuk premiere dan sebagainya.

Tapi perlukah aku rebranding balik??? Perlukah aku buat macam orang lain buat???
Atau aku terus dengan cara aku nih...

Entah lah masih memikirkan lagi...

Mungkin akan terus merapu merepek yang macam nih

Atau mungkin akan terbuka hati untuk lebih serius dalam hal ini

Biaq la masa yang menentukan...


You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998