Pernah dengar YLLIX?? Payment kat PAYPAL dah masuk

by - Saturday, May 04, 2013

Hang pa pernah dengar tak YLLIX nih? Atau hangpa pernah tak pasang YLLIX nih kat blog??
Seriusly aku memula tak percaya yang YLLIX nih boleh mendatangkan income secara tak langsung kat aku
Kalau hangpa tengok blogger tersohor, depa buat duit dengan blog cuma dengan advertorial, posting pasal produk dan bla bla bla...
Dan nama pun tersohor, letak ssatu gambaq pun boleh dapat ratusan komen dari blog reader dan boleh generate trafffic ke blog.
Aku pernah pasal advertlets, pernah merasa income itu pun sekali ja. Tapi nak dapat payment mak aiiii
puas lah aku google tengok blogger yang sebelum nih claim payment depa.Sampai ribuan posting semua cerita problem nak dapat payment.
Tak terkecuali aku, payment dengan advertlets makan masa dekat setahun gak la nak dapat, tu pun bukan nya ribuan atau jutaan RM, cuma RM100 ja pun.
Ok berbalik pada YLLIX ni aku cuba try test dulu mana lah tau kut-kut kena kencing, ye lah lagi pun kompeni dia ada kat luaq bukan kat Malaysia.
Kalau kat Malaysia boleh la kita report kat SKMM ka kat CAP ka tak pun kat tribunal, kalau kena tipu.
Dan jangkaan aku meleset buat masa la nih, coz bila aku check email hari nih;
Ada notification dari Paypal, memula tuh ingat SPAM tapi bila aku bukak paypal accout , rupanya betul payment dah masuk. Walaupun tak banyak cuma 5.04USD ja tapi boleh lah jugak dari tak dak langsung.

Jadi kalo para blogger picisan yang traffic tak banyak macam aku nih, tak salah kalo tempek iklan YLLIX nih..

Sotak salah kalau kita cuba try test dulu kan YLLIX nih


~mRuSeZ~

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998