WAHAi ENCIK ASRIZAL...dah bahagian keberapa pun

by - Saturday, February 23, 2013

Dah beberapa bahagian aku buat untuk Encik Asrizal nih, tapi seakan macam mencurah air ke daun keladi kata orang tua-tua la.

Setengah orang kata aku cuba aibkan dia??? Entah mungkin jugak tapi kalau jenis orang yang tak sedaq diri macam dia, mana dia tau aib mana dia tau malu.

Dalam entri sebelum nih
1. WAHAI ENCIK ASRIZAL #1
2. WAHAI ENCIK ASRIZAL #2
3. WAHAI ENCIK ASRIZAL #3
4. WAHAI ENCIK ASRIZAL teaser
5. WAHAI ENXIK ASRIZAL #4

Semua aku cuba bagi hint mintak dia sedaq tentang apa yang dia dah buat. Minta dia jangan dok berlakon bagus berlagak mewah, tapi nak buat macam mana orang yang letak otak kat kepala lutut mana nak pikir nih semua.

Kenapa aku cari Encik Asrizal nih??? Sebabnya dia telah menggunakan butiran aku dan memalsukan tandatangan aku untuk buat pinjaman dengan Maybank yang aku sendiri tak tau.
Cuma yang aku pasti dan teramat pasti loan yang dibuat nih semasa dimasih lagi bekerja dengan Maybank Finance, kalau tidak pastinya pihak bank akan call aku untuk pengesahan.


Macamana pulak aku tau yang dia guna butiran aku???
Sebabnya aku dapat surat tuntutan bayaran dari Maybank yang meletakkan aku sebagai penjamin!
Dan sudah pastinya segala butiran aku yang pernah aku bagi untuk apply credit card dulu digunapakai untuk kepentingan sendiri.

Dan kenapa aku bagi peluang dan buat macam nih?
Sebabnya tunggakkan yang ada cuma dalam RM1300 lebih saja. Jadi aku bagi peluang kepada dia untuk tidak bawak perkara nih ke tengah sebab

1. Dia baru saja menikah baru
2.Tak nak anak-anak dia yang dah cerdik pandai yang berada dibawah jagaan bekas isteri dia di Ipoh malu dengan PAPA depa!!
3.Pasal aku kenal dia
Itu saja...

Tapi nampak gayanya dia nih memang tak menghargai langsung.

Bini baru dia pernah PM bagi nombor telephone untuk dihubungi
0179218938
0129515344
0129218938
Tapi hampesh.

Tapi kenapa aku buat macam nih???
Mana tak nya, dulu FB Friend dengan aku, tapi bila aku tanya benda nih dia PM aku balik terus dia dan bini baru dia block aku dari friend list.
So alternative lain aku terpaksa la buat macam nih.

Kalau dah bayar pasti aku tak dapat surat tuntutan tuh dan kalau tak lari kenapa BLOCK aku dari friend list???

Maybe dia nak aku pi opis tempat kerja dia atau email dan faks semua nih kat opis dia kut??
Kamon lah Encik Asrizal,bukan susah nak cari kat mana Encik Asrizal kerja dalam dunia yang serba canggih nih.

Guna google saja boleh dapat tau bukan berjuta pun authorized Mitsubishi Dealer kat dalam Malaysia ataupun kat Terengganu tuh.

Jadi terpulang lah kepada Encik Asrizal kan...maybe boleh kut faks dan email kat bos dia mintak potong gaji dia supaya settle pinjaman yang dia buat.

Dan Encik Asrizal mungkin tak terpikir sebagai SALES EXECUTIVE kepercayaan pelanggan itu penting untuk Encik dan syarikat yang Encik wakili...

Cuma buat masa ini tolong settle dan bagi bukti pembayaran...so semua posting berkaitan Encik akan dikeluarkan dari blog dan FB wall.
tapi kalau Encik sendiri nak curahkan PASIR ke dalam periuk nasi Encik...terpulang lah

~mRuSeZ~

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998