2012 dan berlalu...2013 dah menjelma

by - Tuesday, January 01, 2013

Sekali lagi, Selamat Menyambut tahun baru 2013. Apa yang terjadi pada 2012 dah menjadi lipatan sejarah.Kenangan pahit atau manis akan tetap jadi kenangan.

Ok selalu bila tiba ja tahun baru,semua orang pakat nak berazam, amalan biasa lah kalau kita tanya, tapi yang tahun lepas punya azam dah tercapai atau belum rasanya tak semua berani jawap seperti mana kalau kiata tanya apa azam tahun baru kan.

Bagi geng yang merokok saban tahun rasanya semua berazam nak berhenti merokok atau pun paling tidak nak kurangkan merokok...tapi selalunya azam tinggal azam ja. So tahun nih aku cadangkan supaya gengn yang merokok berazam untuk teruskan merokok mungkin boleh berhenti merokok pulak kut.
Yang berazam nak kurang kan apa kata tahun nih berazam pulak nak jadik chain smokers mana tau dapat penyakit terus berhenti merokok...hahaha jangan marah geng.

Atau pun paling tidak, apa kata berazam untuk merokok tapi tukaq brand pulak ke rokok putih...jimat sikit kos.

Dah lah pasal azam, sebab aku pun sama dengan jugak kalau bab berenti merokok nih.
Tapi kali nih bukan pasal azam tapi pasal wish list untuk tahun 2013...mampu tak aku dapat salah satu dari senarai wishlist aku untuk tahun nih???

1.Dapatkan Naked Bike kalau tak dapat Blade 250,Duke 200 paling koman pun dapat SYM T2....tapi kalau semua tuh tak dapat...dapat yang entry level pun jadilah FZ150i


2.Sama ada nak upgrade lens atau pun nak upgrade body DSLR aku tahun nih?? Lens kalau bukan setakat upgrade, tapi nak kena tambah koleksi la, wide angle,macro,prime and telezoom. Kalau body ingat nak cekau D90 tak kan nak rembat D700 kut...lagi pun aku newbie lagi bukan expert
3.Handphone atau tablet...ermmm biasalah idaman semua nak pakai iPhone atau iPad, tapi kalau dapat Galaxy notes pun jadi lah

Tapi apa pun tak kan nak harap semua nih jatuh dari langitkan...kena la iktiar kena lah usaha sendiri...
pakat nampak lah lambat lagi nak dapat semua nih...




~mRuSeZ~

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998