Tak nak dimalukan...berhati-hati

by - Wednesday, October 10, 2012


Tadi masa aku search goole image, dapat la satu gambaq nih. Bila aku klik kat gambaq tuh terus pi ke blog page dia.

Apa lagi layan la dulu, kalau berdasarkan tajuk memang tahap 18SXXXXLL punya.
Dan rasa aku blog nih wujud baru tahun nih, walaupun posting yang ada tak sampai pun 1000 entri tapi ranking alexa dia saja dah bawah 300 ribu, page view dah nak cecah 5 juta

Seriously masih ada orang yang sanggup create lagi page yang macam nih.Gambaq ada,video pun ada. Yang gambar awek seksi,yang buka,yang dedah atas,yang dedah bawah dan yang dedah semua pun ada

Dan aku pasti semua gambar yang ada dalam blog tuh diambil dan dipostkan tanpa pengetahun dan kebenaran dari tuan punya gambaq tuh sendiri.

Sama ada di ambil dari media sosial macam Facebook,twitter,tagged atau pun dari personal blog.
Ada jugak yang aku rasa di ambil dari page para peminat DSLR atau dari DSLR group yang tumbuh macam cendawan kat FB dan blog.

Rasnya tak salah kalau admin tuh nak minat keayuan orang-orang Malaysia, cuma tajuk yang diletakkan pada setiap entri gambar tu memang 18sx punya lah.

Kalau pemilik gambaq tuh tau tentu depa sendiri akan malu tu belum lagi suami,boyfriend,ahli keluarga,saudara-mara,sahabat handai atau pun majikan yang tengok.

Cuma nasihat aku yang tak berapa reti nak bagi nasihat la...kepada para gadis, gambar koleksi peribadi dan peribodi, gambaq seksi dedah atas dedah bawah tuh kalau boleh tak payah la nak upload kat FB...simpan je sendiri tengok...

Dan nasihat aku jugak kepada semua pi melawat dulu bukan suruh hang pa pi layan nafsu, tapi pi tengok mana tau ada gambaq-gambaq hang pa atau adik beradik hang pa yang diambil dan di post dengan tajuk yang cukup memalukan ...

Nanti kalu terkena sapa yang malu...

Hang pa pi jenguk sendiri, Blog ada, FB ada,Twitter pun depa ada


~mRuSeZ~

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998