Esok dah nak puasa,Bazar Ramadhan mana nak serbu

by - Friday, July 20, 2012

Perkara pertama yang bermain difikiran hari ni bagi para isteri,para ibu ialah juada untuk bersahur. Biasalah hari pertama nak mula berpuasa.Mesti macam-macam yang bermain dikepala otak macam-macam resepi nak cuba.Yang anak pula masa ni lah nak demand masakan kegemaran masing-masing.
Itu bab sahur hari pertama rasanya hampir semua orang hadapi situasi yang sama,kalau dok menyewa atau pun yang tinggal membujang maybe tak dapat la menikmatinya .
Tapi puasakan esok, jatuh pula pada hujung minggu apa lagi ambil lah peluang untuk bersama keluarga.

Bab sahur tak menjadi isu sangat selalunya....
TAPI bab berbuka puasa Esok petang, bazar ramadhan mana nak dijengah,makanan apa nak diborong,selera yang macam mana nak disuap.
Tahun lepas antara pasar ramadhan yang aku selalu terjah ialah

 Bazar Ramadhan Seberang Jaya, 

 Masjid Perda,
 Gelugur,
 Hospital Besar Pulau Pinang 
 Masjid Bayan Baru
.Area lain  bukan tak dak cuma aku ja yang  tak terjah pi.
 So kalau ada yang tau area mana lagi pakat-pakat la dok bagitau...mana tau boleh terjah
Apa pun pastikan kat bazar ramadhan tuh ada peberet aku iaitu






You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998