Dalam banyak internet account yang kita ada

by - Tuesday, July 17, 2012

Kita cuma ada 5 password
atau kata kunci?
Seriously memang betul
aku sendiri pun tak la banyak account
setakat FB,twitter,email dan blog je
dan ramai lagi yang ada bermacam-macam jenis
account dalam sosial media,blog,email
dan yang lain-lain lagi
kompem password yang sama digunakan 
untuk beberapa account yang ada
 ada jugak yang guna password media sosial
sama dengan internet banking 
lagi teruk ada yang guna pin number yang sama
untuk atm card,debit card mahupun credit card 
dan secara tak langsung
kita memudahkan hackers 
untuk hack account-account kita
seterusnya di SUMBER
 One in four of the 2,000 people quizzed use a single password for the majority of accounts and one in 20 (four per cent) sticking with the same login details for all their accounts.

Experian says people are putting themselves further at risk by no longer using many of their accounts - meaning passwords are not changed regularly.

Six in 10 adults (66 per cent) admit to having defunct profiles that hold valuable personal and financial information, including social network profiles (26 per cent), email addresses (18 per cent) and shopping accounts (21 per cent).
p/s: kalau guna google translate nanti jadi lain pulakan

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998