Berani jadi documentary photographer macam ni?

by - Friday, July 06, 2012

Sekarang ditengah demam kegilaan DSLR,semua orang nak jadi photoG.Saban hari ada saja DSLR baru yang muncul kat market.Kat facebook bersepah fanpages,group pasal photo,pasal photoG pasal equipment atau gadjet dan kat blog ramai pulak yang bagi tutorial.Ada yang menjadikannya hobi,pendapatan sampingan ataupun yang kerja cari makan dia dengan DSLR dengan photo.
Tak dapat dinafikan aku pun terdiri jugak dalam golongan nih walaupun hasil aku,aku saja yang suka.
Tadi bila aku buat blogwalking, jumpa satu page nih pasal Zhao Teilin document photoG,
gambar yang dia amik dengan susunan saja cukup untuk kita menhayati story yang cuba dia gambarkan.
Cuma yang aku 100% pasti tidak ada photoG yang berani buat macam apa yang dia buat di Malaysia tak kira sama ada photoG itu PRO,SEMI PRO,AMATEUR apatah lagi BEGINNER
Antaranya ialah menbuat document photo tentang kehidupan pelacur disebuah perkampungan di China
Cuba tengok hasil kerja dia





So ada ke yang berani nak buat documentary photo yang macam nih kat Malaysia? Masuk kekawasan-kawasan atau lorong-lorong gelap sampai kedalam bilik semasa depa bersama pelanggan???
Rasanya kalau masuk saja kat area tuh kompem pecah kamera yang kita bawak tak pun kita yang kena pecahkan

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998