Rapid Penang punya pasal

by - Monday, June 25, 2012

Semalam dalam dok layan twitter, tetiba dapat update dari #penangtu. ada satu brader tuh angin pasal perkhidmatan Rapid Penang. So apa lagi aku pun retweet la balik nak tau jugak apa puncanya.
Memula aku just retweet balik melalui #penangtu, brader tuh reply balik.

Dari apa yang aku fahamla berdasarkan tweet tersebut...
Driver Bas halau penumpang (mengikut tweet tuh la) pasal tak dak duit kecik nak bayaq tambang....
dy ni kojaq sgt... Duit kecik xdak pon dy mau halau kluaq... Xpenah aku naik bas mcm ni...  
Since that aku pun tak dak kat sana aku tak mau kata sapa betul sapa salah, cuma yang aku boleh kata kat brader tuh tadi, dia boleh tweet to @rapidpenang ataupun sms ke nombor yang tertera kat cermin bas.
 derr... Kalu xde pon agak2 la,,, jgn smpai melenting dpn org ramai, lgpon kte org luar... Mne nk taw bnda ni... Pk org sme 
Brader tuh still tak puas hati lagi kut,maybe dia ingat aku ada kena mengena dengan Rapid Penang
kalu xda ckp elok2 sedap gak dgq. Dh x kna dkt hg, kna dkt hg bru la taw. Bkn takat #penangtu , #klrb dgn #kltu pn hg adu.  
Adeh la secara tak langsung aku dah terbabit sama dalam ini perang....hehehe mungkin betul jugak kut kata brader tuh tak kena kat aku, camna nak kena aku naik bas free jerk...

Cuma yang aku nak bagi tau balik kat brader tuh, sekarang semua bas dah tak pakai "KONDUKTOR atau KOLEK" macam dulu-dulu. So dah tau nak naik bas, sediakan lah tambang yang mencukupi atau pun sediakan wang kecik.Driver bas bukannya tempat pertukaran duit
Dan kalau tak mau susah dan menyusahkan baik naik teksi,kompem ada duit tukaq...
peace yo...


 

You May Also Like

0 BeLoQeR

Komen atau kutukan sendiri tanggung tau
INGAT!!!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998